Kako okrepiti imunski sistem in se zaščititi pred..

Razkuževanje in distanciranje nista edini rešitvi!

Pandemija koronavirusa, ki je hitro in brez opozorila zajela celoten svet, nas je ujela nepripravljene in nas globoko pretresla. Prav vsakdo čuti strah in nemir ter se sooča z novimi življenjskimi izzivi, ki jih ta neverjetna situacija postavlja pred nas. Vsi že na pamet znamo zrecitirati osnove zaščite pred koronavirusom. Umivanje in razkuževanje rok, kašljanje in kihanje v rokav, socialno distanciranje, in seveda – ‘Ne dotikajte se obraza!’. Medtem, ko je takšna zaščita nujna in efektivna, pa ni edina, ki nam je na voljo v zaščiti pred okužbo z virusom Covid-19.

Vračanje k osnovam

Največ, kar v resnici lahko naredimo, je da dodobra okrepimo svoj imunski sistem.
Pri tem se vam lahko pomaga izdelek Imuno Vital. Močnejši imunski sistem, več možnosti, da bo v kritičnem trenutku naravna obramba telesa pred okužbo zadostna. To pomeni vračanje k osnovam. Zagotavljanje kakovostnega spanca, čim več gibanja in časa, preživetega na svežem zraku. In predvsem – ohranjanje nizke ravni stresa, kar je v tem kaotičnem obdobju lahko svojevrsten izziv. Ob tem se lahko obrnete na tehnike sproščanja, tehnike dihanja, meditacijo, vadbo joge ali druge načine doseganja notranje umiritve.

Kaj pa prehrana?

Seveda pa je ena od pomembnih stvari tudi kakovostna prehrana, ki vsem sestavnim delom našega imunskega sistema omogoči, da dobijo to, kar potrebujejo za učinkovito borbo proti virusom in drugim vsiljivcem. Ti so bezgavke, limfne žile, vranica, kostni mozeg, mandlji, skupek imunskih celic v sluznici dihal in črevesnih celic ter usklajevalec vseh teh med seboj – žleza priželjc oz. timus.  Da bi učinkovito okrepili imunski sistem s prehrano je pomembna v prvi vrsti zmernost. Medtem ko je v času karantene še prelahko poseči po sladkih prigrizkih in nezdravi hrani, je pomembno imeti v mislih, da poskrbimo za raznovrstno prehrano ter predvsem in tudi za vnos pomembnih vitaminov in mineralov v naš organizem.

Kateri vitamini in minerali so pomembni?

Za ohranjanje močnega imunskega sistema sta pomembna vitamina C in E, ki delujeta kot antioksidanta. To pomeni, da lovita proste radikale v telesu, ki lahko poškodujejo naše celice. Vitamina C in E v telo lahko vnesemo s prehrano, vitamin C denimo s citrusi, zeleno papriko, kivijem, jagodičjem, peteršiljem, vitamin E pa z oljem pšeničnih kalčkov, mandlji, sončničnim oljem, lešniki, pinjolami. Ker pogosto ne zaužijemo dovolj takšne prehrane, da bi zadostili potrebam vitamina C, si lahko zagotovite zadostni vnos vitamina C z izdelkom Imuno Vital in poskrbite za naravno obrambo telesa.

Poleg tega sta za imunski sistem zelo pomembna minerala cink in magnezij, ki spodbudita delovanje priželjca, usklajevalca imunskega sistema, da učinkovito izloča hormon timulin. Ta spodbuja rast celic “T”, ki so ključne za napad vsiljivcev v telesu. Cink najdemo denimo v dušeni govedini, telečjih jetrih, puranjem mesu, semenih buč, grahu, leči in zeliščnem napitku iz aloe vere. Magnezij pa v motovilcu, temni čokoladi, figah, žitu, rižu, bananah, fižolu, polnovrednem kruhu in nekaterih drugih živilih.

Bistvena je zmernost

Poleg omenjenih so za krepitev imunskega sistema pomembni vitamini skupine B, predvsem vitamin B6, in pa mineral selen. Vitamin B6 najdemo v pivskem kvasu, arašidih, orehih, neoluščenem rižu, jajcih, selen pa je prisoten v kokosovem in indijskem orehu, pšeničnih kosmičih, tunah, škarpeni, klapavicah, ostrigah.

Zapomnimo si, da je pri prehrani bistvena zmernost in raznovrstnost. V kolikor s prehrano ne vnašamo zadostne količine vitaminov in mineralov v telo, je smotrno, da se odločimo za dodajanje prehranskih dopolnil. Poskrbimo torej za kakovostno hrano, veliko kakovostnega spanca ter ohranjanje pozitivnega odnosa do sebe in sveta. Izogibajmo se stresu, manjku spanca in slabim prehranjevalnim navadam – saj v tem času najbolj od vsega potrebujemo prav svojo naravno odpornost telesa.

Priporočeni izdelki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Zapri

Prijava

Zapri

Košarica (0)

Košarica je prazna V vaši košarici ni izdelkov.

Vitaminko

Mesto zdravja